Xiaomi heeft weer een nieuwe Smartphone geïntroduceerd. Deze keer een mooie mid-range Smartphone met hele leuke specificaties en toch nog een hele nette prijs! De naam is niet heel origineel, maar dat maakt het wel lekker overzichtelijk! De Xiaomi Redmi 5 en de Redmi 5 Plus zijn de opvolgers van de Xiaomi Redmi Note 4(X). Al eerder was de Xiaomi Redmi 5a als instapmodel geïntroduceerd en daar zijn nu dus 2 versies bij gekomen.

Xiaomi Redmi 5

Xiaomi Redmi 5
We beginnen met de Xiaomi Redmi 5. Dit is de instapversie, maar heeft wel een paar erg leuke eigenschappen mee gekregen. Het allereeste wat opvalt is het beeldscherm van de Xiaomi Redmi 5. Dit is een 5.7″ HD+ display (1440×720 pixels). Dit formaat is nieuw in de Redmi-series… De Redmi 5 is uitgerust met 3Gb aan geheugen en 32GB aan opslag. Helaas is deze opslag niet uit te breiden, maar voor de normale gebruiker is dat meer dan voldoende! De Xiaomi Redmi 5 draait op de 8-Core Snapdragon 450 processor @1.8GHz. Het ontwerp van de Redmi 5 is gewoon gaaf geworden. Een grote display met hele dunne randen aan de zijkant. Ook de bovenrand en onderrand zijn smaller geworden. Hierdoor heeft het beeldscherm een verhouding van 18:9!! Makkelijk is natuurlijk de Dual-SIM functionaliteit, waardoor je met 2 SIMs tegelijkertijd bereikbaar bent op één Smartphone. Er is een 12MP camera aan boord en een 5MP camera voor de selfies. Natuurlijk is er een fingerprint scanner aanwezig, Wifi, Bluetooth, GPS en een 3300mAh accu. Het lijkt erop, maar nog niet bestelbaar, dat de Xiaomi Redmi 5 beschikbaar gaat komen in meerdere kleuren: Zwart, Goudkleurig (nu bestelbaar), Blauw een Roze! Dus dit is een hele leuke Smartphone voor velen van ons  🙂 De prijs van dit nieuwe toestel ligt op moment van schrijven op €164!

Xiaomi Redmi 5 Plus

Xiaomi Redmi 5 Plus
Het andere nieuwe model / versie is de Xiaomi Redmi 5 Plus. Deze lijkt qua model en behuizing erg veel op de Redmi 5, maar de Plus-versie heeft een grotere display en is sneller. De Xiaomi Redmi 5 Plus heeft een 5.99″ Full HD display met een 18:9 verhouding. Hierdoor is de Smartphone hoger en smaller dan wat we gewend waren bij de standaard 16:9 Smartphones. Grote voordeel is dat de 18:9 Smartphone veel beter te bedienen zijn met één hand, zelfs met een 5.99″ scherm 🙂 De Redmi 5 Plus heeft 3GB geheugen en 32GB opslag, net zoals de Redmi 5. De Plus versie is voorzien van de Snapdragon 625. Dit is een Octa(8)-Core processor @2.0GHz. Hiermee heb je een mooie snelle Smartphone in handen! De Redmi 5 Plus is ook in meerdere kleuren leverbaar, waardoor er altijd wel een mooie versie voor jou tussen zit. Deze Xiaomi Redmi 5-series worden geleverd met de nieuwe MIUI9 Android interface. MIUI9 heeft een aantal hele gave functie ingebouwd als aanvulling op de standaard Android 7. De prijs van de Xiaomi Redmi 5 Plus ligt ongeveer op €204!

Beschikbare modellen op moment van schrijven: