Onderwerp: Belangrijke update voor jouw Gearbest orders uit het UK-03 (EU) Warenhuis!

Geachte klant,

Als eerste willen we je bedankt voor het shoppen bij ons @Gearbest. Wij doen ons best om u te voorzien van de beste producten tegen de scherpste prijzen. Helaas kan er wel eens iets fout gaan. Daarom krijgt u deze update van ons.

Door een probleem met het computersysteem zijn orders, die besteld zijn uit het UK-03 warenhuis per ongeluk verzonden uit het China-warenhuis.
Pakketjes die ontvangen zijn, en waar u hierdoor belasting / douanekosten moest betalen, willen wij u graag in tegemoet komen. Dit omdat dit niet was gebeurd als de pakketten uit Engeland waren verzonden. Wij vragen u om het betalingsbewijs, wat u aan de postbode heeft betaald, door te geven aan ons.

Wij zullen deze kosten vergoeden in uw ‘Wallet’ als shop-tegoed of naar uw account waar u mee betaald heeft!

Orders die nog niet verzonden waren hebben wij direct tegen gehouden en zullen alsnog via het UK-03-warenhuis verzonden worden naar u.
Door deze extra stappen en handelingen kan het iets langer duren dan dat u van ons gewend bent. Excuses hiervoor.

Het probleem met het systeem is inmiddels verholpen en kan in de toekomst niet weer voorkomen.

Wij willen u verzoeken om, in het geval dat u ten onrechte douanekosten heeft moeten betalen contact met ons op te nemen. Dit kan door:

  1. Aanmaken van een ticket via de Gearbest Site
  2. Contact opnemen via de mail: support@gearbest.com

Hierbij is van belang dat u het ordernummer doorgeeft en duidelijk aangeeft dat u refereert naar de storing met het computersysteem in het UK-03 Warenhuis.

Excuses voor het ongemak!

Met vriendelijke groet,
Gearbest