Afgelopen maanden is het toch wel duidelijk geworden. De post die wij deden via onze Facebook pagina over deze 3D printer slaan aan! Afgelopen maand zijn er meer dan 5 van deze printers verkocht, waardoor wij zoiets hadden: daar moet dan maar eens een artikeltje van komen om de Creality3D CR-10 3D Printer iets nader te omschrijven!

Creality3D CR-10 3D printerDe Creality3D CR-10 printer is een zogenaamd DIY pakket. Dat wil zeggen dat je hem zelf nog in elkaar moet zetten na ontvangst. Nou zal dat niet een hele grote uitdaging zijn, want er zijn voldoende filmpjes te vinden op YouTube. Wat opvalt aan de Creality3D CR-10 is dat deze een stevig alumium frame heeft, waardoor deze printer solide is! Een ander zeer positieve eigenschap van deze 3D printer is dat hij in verhouding tot andere 3D printers hele grote objecten kan printen! Maximaal kan je objecten printen met een formaat van 300 x 300 x 400mm en dat is groot! Daarnaast kan deze 3D printer overweg met diverse soorten printmateriaal zoals ABS / PLA en TPU.

Verder is dit een geavanceerde printer die je niet alleen kunt gebruiken als die aangesloten is op een PC of laptop. Je kan ook gewoon printen vanaf een SD-geheugenkaart! Het leuke aan 3D printen op dit moment is dat je tegenwoordig niet meer technisch tekenaar hoeft te zijn om 3D tekeningen (lees bestanden) te bemachtigen. Er zijn inmiddels tal van websites waar je de gaafste creaties kunt downloaden en dan zelf kunt ‘maken’ !! 🙂 Op deze site, als voorbeeld kun je talloze 3D bestanden downloaden!

Creality3D CR-10 3D printerHier dan even kort de specificaties en wetenswaardigheden van de Creality3D CR-10 3D printer:

  • With LCD screen and keypad for easy offline use
  • Supports SD card off-line printing, can also directly print with USB adapter
  • 300 x 300 x 400mm build volume, just right for you
  • Supports multiple 3D printing filaments: ABS / PLA / TPU and so on
  • Further simplified structure means fast assembly and easy adjustment, which saves you both time and energy
  • Enhanced stability and reliability: aluminium plate ensures more stable printing
  • Assembly is simple and suitable for DIY customers
  • It is unassembled DIY kit, which provides you an unforgettable step-by-step learning Creality3D CR-10 3D printerexperience of 3D printer from scratch. As long as you have a passion for creativity, you can not afford to miss this product
  • Nozzle temperature: below 250 Deg.C in normal state, max. 270 Deg.C
  • With the functions of break out filament detection and continue printing when power-off status is restored ( only for the upgraded version )

Hierboven is het al even genoemd. Naast de standaard versie van de Creality3D CR-10 3D printer is er nu ook een ‘Upgraded Version’ beschikbaar van deze 3D printer. Deze upgraded versie is, zoals verwacht ook iets duurder: €502, maar heeft dan ook een aantal nieuwe functies ingebouwd. Eén van de extra opties is de detectie van filament-onderbrekingen en de mogelijkheid om na een onderbreking of stroom-uitval weer door te gaan. Vooral voor grotere projecten is dit een hele wenselijke toevoeging!

Via de bekende onderstaande link kun je nog veel meer informatie lezen over de Creality3D CR-10 3D Printer!

Creality3D CR-10 3D printer Creality3D CR-10 3D printer