Xiaomi Redmi Note 4XIntroductie:
De Smartphone die we nu reviewen is één die lang heeft geduurd voordat die online stond, maar daardoor extra goed getest J We hebben de Xiaomi Redmi Note 4X al een tijd geleden gekregen van Gearbest.  Bij aankomst was ik al dermate onder de indruk dat ik deze Smartphone zelf ben gaan gebruiken. Het leukste is dat, op moment van schrijven van deze review, ik deze telefoon nog steeds als dagelijkse telefoon gebruik. Ik ben zelfs niet overgestapt naar de vele malen snellere Xiaomi Mi 6 die we al eerder hebben gereviewd J Het allermooiste is nog wel dat de Xiaomi Redmi Note 4(X) nog steeds een veelgevraagde Smartphone is. Dit omdat de prijs-kwaliteit verhouding wel heel goed is te noemen van dit toestel! De Xiaomi Redmi Note 4X is voorzien van een 5.5” display, 3GB geheugen, 3G2GB opslag en draait op de Snapdragon 8-Core processor @2.0GHz! Met deze specificaties heb je een heel aardige Smartphone in handen waar je een lange tijd plezier van kunt hebben! De Xiaomi Redmi Note 4X kost op dit moment (zonder acties) ongeveer €130!

We hebben al meerdere Xiaomi Smartphones mogen reviewen, waar je hieronder de links kunt vinden!

Display / Touchscreen
De Xiaomi Redmi Note 4X is een 5.5” Smartphone met een Full HD display. Dit formaat is op het ogenblik het meest voorkomende (en verkochte) formaat. Persoonlijk vind ik dit het ideale formaat, omdat het scherm lekker groot is voor allerlei zaken, maar niet té groot. Ik weet dat de smaak hierin per persoon afwijkt, want sommigen onder ons zullen 5.5” veel te groot vinden, anderen weer te klein … De randen van de Redmi Note 4X zijn bescheiden en lopen mooi rond af in de behuizing. Het scherm gaat geweldig overweg met de bewegingen die je erop maakt en reageert snel. Het display van de Redmi Note 4X ziet er qua kleur heel goed uit en is goed instelbaar qua felheid. Wel is het zo dat bij het dimmen van het scherm er weinig gebeurd als je de slider van rechts (heel fel) naar links beweegt. Pas halverwege de balk zie je pas dat het display minder fel wordt. De laagste stand qua felheid is een prettig niveau om in het donker de Smartphone te gebruiken. De beeldkwaliteit is gewoon super te noemen. Dat mag je ook verwachten van een relatief kleine display met een Full HD resolutie van 1080 x 1920 pixels! Voor de beeldvorming. Deze 5.5” Smartphone heeft dus net zoveel pixels (lichtpuntjes) als een 49” Smart TV! Kun je even nagaan hoe klein, en dus hoe scherp, het beeldscherm is van de Xiaomi Redmi Note 4X!

Processor (CPU)
Naast het geheugen, waar we zo meteen verder mee gaan, is de processor een belangrijk onderdeel van een Smartphone die bepaald hoe snel een telefoon is. De Xiaomi Redmi Note 4X is voorzien van de Snapdragon 625 processor (CPU). Dit is een Octa(8)-Core processor en draait met een snelheid van 2.0GHz. Dit is best heel erg snel en uit eigen bevindingen loopt deze Snapdragon 625 in de Redmi Note 4X sneller dan de Helio P25 (8-Core @2.5GHz) in bijvoorbeeld de Doogee Mix. De Redmi Note 4X met een Snapdragon 625 8-core processor haalt 77.000 punten in de Antutu Benchmark. Nu zegt een benchmark niet alles, want het ligt aan het gebruik van het toestel. In de maanden dat ik zelf de Redmi Note 4X heb gebruikt is de processor in ieder geval nog nooit een beperking geweest! Deze Smartphone is qua CPU meer dan snel genoeg voor dagelijks intensief gebruik! 🙂 Bij overmatige belasting van de telefoon kan die wel warm worden, maar niet heet. Wij hebben dit getest door een lange tijd cryptocoins te minen met de Redmi Note 4X. hier wordt dan 100% CPU-tijd gebruikt, waardoor de telefoon dus wel warm wordt. Hetzelfde hebben we gedaan met de Xiaomi Mi 6, die net zo warm wordt, dus ook dat loopt prima. Qua spelletjes en toepassing is deze telefoon in staat om alles te draaien wat jij wilt! Bevinding: In het dagelijks gebruikt merk je het verschil niet tussen deze Redmi Note 4X en de veel snellere Xiaomi Mi 6! Bij het zoeken naar verschillen en benchmarking is de Mi 6 wel veel sneller dan de Note 4X.

Geheugen (RAM)
Het volgende belangrijke onderdeel van een moderne Smartphone is het geheugen. Geheugen (los van de opslag) op Android telefoons is nodig om toepassingen te draaien en te installeren. Hoe meer geheugen je hebt, des te meer Apps kun je installeren en tegelijk draaien! Ookal is een bepaalde App niet actief, vaak heeft die dan nog wel geheugen nodig. Als het geheugen van de Smartphone te vol wordt, dan ga je traagheid ervaren en mogelijk zelfs vastlopers … De eerste Android Smartphones die op de markt kwamen hadden 256MB of 512MB aan geheugen en daar konden we (toentertijd) wel wat mee. Tegenwoordig is dat veel te weinig. De ondergrens is zich op het ogenblik aan het verschuiven naar 2GB of 3GB aan geheugen.
De Xiaomi Redmi Note 4X is voorzien van 3GB aan geheugen. Voor het normale gebruik is 3GB geheugen meer dan voldoende. Ook hier ben ik persoonlijk nog niet tegen beperkingen aan gelopen. Zelf ben ik een redelijk intensief-Smartphonegebruiker, dus … Even afgezet tegen de Xiaomi Mi 6: De Mi 6 heeft 2x zoveel geheugen aan boord, waardoor deze theoretisch ook veel meer Apps aan kan. Dit werkt overigens ook wel positief voor de snelheid. Wat je tegenwoordig ziet is dat de nieuwe Smartphones alleen nog maar vanaf 3GB en groter leverbaar zijn (middenklasse tot high-end). De goedkoopste Smartphones hebben soms nog 1GB of 2GB geheugen. Dit zijn dan ook instapmodellen en geschikt voor de beginnende Smartphone gebruikers of mensen die bijvoorbeeld alleen aan WhatsApp doen …

Xiaomi Redmi Note 4XOpslag (ROM)
Op naar de opslag, ook niet geheel onbelangrijk in een Smartphone. De Xiaomi Redmi Note 4X is voorzien van 32GB opslag. Dit is voor mij persoonlijk al meer dan voldoen, want 16GB was al genoeg geweest, maar OK. Nu is de opslag in de Redmi Note 4X niet zo heel spannend, want je kan de opslag zelf makkelijk vergroten door het plaatsen van een MicroSD geheugenkaart! Je kan dus maximaal 128GB extra opslag plaatsen in deze telefoon. Wel offer je dan één van de twee SIM-sloten op, waardoor Dual-SIM niet meer mogelijk is. Je ziet overigens nu weer steeds meer telefoons verschijnen waarbij de opslag niet meer vergroot kan worden met een MicroSD kaart. Dit kan bij de Mi 6 en natuurlijk de bekende iPhones ook al niet meer… De beschikbare 32GB is meer dan voldoende om een hele muziekcollectie op te slaan en dan nog blijft er genoeg ruimte over voor jouw foto’s. Ook hier zie je dat iedere Smartphone gebruiker eigen ‘eisen’ en wensen heeft voor wat betreft de opslagcapaciteit van een Smartphone.

Camera’s / Foto’s
Ja, de Xiaomi Redmi Note 4X heeft ook camera’s aan boord 🙂 In dit geval heeft de Redmi Note 4X een 13 Megapixel Back-Camera die voorzien is van een flitser en AF (automatisch scherpstellen). De voorkant van de Smartphone is voorzien van een 5 Megapixel selfie-Camera. We hebben 100-den foto’s geschoten met de Xiaomi Redmi Note 4X. het gevoel hierbij is wat dubbel. De foto’s kunnen SUPER-scherp zijn, maar soms ook helemaal niet! Om écht mooie foto’s te maken moet je over een enigszins ‘vaste hand’ beschikken. Is dit het geval, dan maak je de mooiste foto’s met deze Smartphone. Wel heeft deze Camera goed licht nodig, dus mooie actiefoto’s in het donker kun je wel vergeten .. Waar je verschil gaat merken als je deze camera gaat vergelijken met de Xiaomi Mi 6 is het missen van een ‘Stabilizer’. Door een Stabilizer wordt het beeld, ondanks dat jij misschien een beetje beweegt opgevangen door de Smartphone, waardoor de foto’s veel scherper worden. Dit mist de Redmi Note 4X. Deze feature zie je trouwens meestal ook alleen op de moderne High-End Smartphones.

Het gebruik van de Camera is wel makkelijk en werkt intuïtief. Simpel: Klik op het scherm op het object / persoon die je scherp wilt stellen en de Xiaomi Redmi Note 4X doet dit in no-time voor je! Wil je inzoomen op wat anders? Gewoon ergens anders op het scherm klikken. Ook past de camera / telefoon de lichtinval automatisch aan naar de optimale lichthoeveelheid.

Besturingssysteem (OS)
MIUI 8 XiaomiIn de basis is de Xiaomi Redmi Note 4X voorzien van de nieuwste Android 7.1.1. (kan ook met Android 6 geleverd worden, maar dan staat er al een update voor je klaar als je de telefoon aan zet en koppelt aan WIFI). Alleen gebruikt Xiaomi een ‘eigen’ schil om Android heen. Bij Xiaomi heet dit MIUI (Mi User Interface). Normaliter zijn wij niet echt voorstanders van aanpassingen aan een besturingssysteem, want vaak wordt er dan een heleboel extra onzin opgezet van de leverancier (Samsung, Sony) met eigen Apps die je nooit gebruikt, maar er ook niet af kan halen! In dit geval is MIUI8 wel een aanwinst voor de Smartphone. MIUI8 is voorzien van een aantal zeer handige functies, waardoor het gebruik van de Smartphone nog makkelijk en veiliger wordt! Er zijn een aantal zeer leuke functies ingebouwd in MIUI8:

Second Space
Dit is een functie om de Xiaomi Redmi Note 4X op te delen in 2 omgevingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de telefoon geschikt maken voor jezelf en een omgeving voor bijvoorbeeld de kinderen. Zo zie jij bijvoorbeeld alles, maar de kinderen alleen de games die je hebt geïnstalleerd. Andere mogelijkheid is het opzetten van 2 omgevingen: 1x privé en 1x zakelijk. Zo wordt je nooit in jouw privé omgeving gestoord door alle zakelijke e-mails en agenda-afspraken! Het is dus net of je 2 telefoons op één telefoon hebt!

Dual Apps
Dual Apps is een functie om een 2e installatie te doen van een bepaalde App. Zo kun je bijvoorbeeld 2x Facebook installeren. 1x met jouw eigen accountgegevens en 1x die van de vrouw of vriendin. Dit geldt ook voor WhatsApp (als je 2 SIMS erin hebt) of Twitter. Makkelijk dus als je meerdere accounts hebt voor een bepaalde App.

App Lock
Nog zo’n handige functie om bepaalde Apps te voorzien van een wachtwoord of pincode. Niet alle Apps, of bijvoorbeeld WhatsApp, is geschikt voor iedereen. Niet fijn dat een van de kinderen jouw privé gesprekken of leuke deel-plaatjes ziet in de WhatsApp …

Themes
Standaard kun je met MIUI8 heel makkelijk switchen van Theme. Met een Theme kun je het complete uiterlijk van Android met één druk op de knop aanpassen. Dit kunnen themes zijn die al op de Redmi Note 4X staan, maar je kunt ook heel veel online vinden. Met de MIUI Forum App zijn er nog ontelbare andere themes te vinden. Naast de themes zijn er in dit onderdeel ook veel achtergronden te vinden en beltonen. Dus lekker naar eigen wens aan te passen!

OTA – Automatische updates
Xiaomi heeft inmiddels bewezen dat zij zeer actief zijn met het uitbrengen van updates. Ook de Xiaomi Redmi Note 4X is voorzien van de OTA-functie, waardoor de Smartphone altijd automatisch de nieuwste versie van MIUI heeft en nieuwe / verbeterde functies van de telefoon zelf (firmware).

Diversen
Er zijn nog veel meer extra leuke functies vindbaar in MIUI8, zonder dat de telefoon bol staat met toepassing die je helemaal niet wilt! Een voorbeeld is het security Center en de Galerij die aangepast is! Gewoon lekker ontdekken! Als je nog meer wilt weten van MIUI8, kijk dan eens op http://en.miui.com

Accu / Batterij
De Xiaomi Redmi Note 4X is voorzien van een 4100mAh accu. Dit is een van de sterke punten van de Redmi Note 4X Smartphone. De accu van de Xiaomi Note 4X gaat met gemak een dag lang mee, zonder extra op te laden, en ook wel langer! Als de accu eenmaal opgeladen moet worden, dan ben je wel even bezig. Grote accu, dus meer tijd nodig om tot 100% te komen.

Behuizing / Case
De Xiaomi Redmi Note 4X voelt gelijk erg solide aan als je hem uit de verpakking haalt. Het blijft een grote 5.5″ Smartphone met een relatief dikke accu, dus dat merk je ook wel aan het gewicht. Persoonlijk vinden wij dit juist prettig dat een telefoon wat zwaarder is, want dan voel je gewoon dat je wat vast hebt. De hele behuizing is aluminium en afgeloten. Je kunt een accu dus niet zomaar vervangen van deze telefoon. De behuizing en scherm lopen naadloos in elkaar over en ziet er meer dan strak uit! Een ander voordeel van deze Redmi Note 4X is dat je er vele varianten protectors voor kunt vinden. Zowel back-covers als flip-cases en tempored glass screen protectors!

Specificaties

 • Xiaomi Redmi Note 4X
 • Snapdragon 625 Octa-Core @2.0GHzXiaomi Redmi Note 4X
 • 3GB geheugen (RAM) !!
 • 32GB opslag (ROM)
 • 5.5” Full HD 1920×1080, Corning Gorilla Glass 3
 • Android 7.1.1 incl. Google Play Store
 • MIUI Global 8.2
 • 4100mAh accu (!!)
 • Aluminium behuizing!!
 • Back Camera: 13MP
 • Front Camera: 5MP
 • GPS / Bluetooth 5.0
 • Dual-Band WIFI (2.4G + 5G)
 • 3G & 4G netwerkondersteuning
 • Dual-SIM & Dual-Standby
 • OTA- functionaliteit
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Voordelen
We hebben deze telefoon, die we dus al langere tijd gebruiken uitgebreid beschreven. Daar staan ook al alle sterke punten in van deze Xiaomi Redmi Note 4X. Maar we zullen ze nog even samenvatten 🙂

 • Prijs/kwaliteit verhouding is meer dan goed! Veel Smartphone voor weinig geld (€130)
 • Snelle hardware aan boord
 • Voldoende geheugen en opslag
 • In verhouding grote 4100mAh Accu
 • MIUI8
 • Géén Chinese Apps aanwezig
 • Google Play (Services) gewoon geïnstalleerd!!!
 • Voelt zeer stevig aan
 • Prachtige 5.5″ Full HD display
 • Infrarood zender, waardoor je bijna alle apparaten kunt bedienen
 • Regelmatige updates vanuit Xiaomi

Nadelen

 • Geen NL standaard aanwezig (wel met xiaomi.eu ROM)
 • Opladen zou sneller mogen
 • Camera niet heel goed in het donker én je hebt een vaste hand nodig

Samenvatting
Hier gaan we niet teveel aandacht aan besteden. De review zegt meer dan genoeg over dit toestel en de voor- en nadelen. Feit is dat wij nog steeds de Xiaomi Redmi Note 4X gebruiken in plaats van de Xiaomi Mi 6 die we ook hebben ontvangen van Gearbest, wat écht een high-end Smartphone is. Dat zegt genoeg. Daarnaast is de Redmi Note 4X een ‘goedkope’ Smartphone met toch hele leuke specificaties! Deze Smartphone is gewoon zijn geld waard en waar je niet snel spijt van zult krijgen!

Links

Afbeeldingen

Xiaomi Redmi Note 4X Black Xiaomi Redmi Note 4X Special editions Xiaomi Redmi Note 4X Special editions Xiaomi Redmi Note 4X Black Xiaomi Redmi Note 4X Special editions Xiaomi Redmi Note 4X Special editions