Xiaomi Dafang WIFI IP CameraIntroductie:
Het valt toch wel op dat we op het ogenblik veel adverteren met Xiaomi producten en dat ook een groot deel van de reviews bestaan uit Xiaomi! Wel, dat is deze keer niet anders … Afgelopen week hebben we de Xiaomi Dafang 1080P WIFI IP Camera gekregen om eens te testen en te reviewen! De Xiaomi Dafang WIFI IP Camera valt op door zijn strakke uiterlijk, maar nog meer door de mogelijkheden en de ruimte die je met deze camera in de gaten kan houden! Ook deze camera sluit weer naadloos aan bij de Xiaomi Mi Home App, waar je alle beveiligings- / domoticaproducten in bij kunt houden en bedienen.

Unpacking:
De Xiaomi Dafang camera komt in een stevige doos. Deze is ook nogal groter als wij gewend waren van de andere Xiaomi WIFI IP Camera’s. Deze Xiaomi Dafang wordt, in tegenstelling tot de andere camera’s die wij gezien hebben, compleet geleverd met een lange platte USB-kabel én deze keer dus ook een stroomstekker. Dit betreft natuurlijk een Chinese stekker, waar een adapter op moet om in ons stopcontact te passen. Om dit kleine probleem op te lossen zijn er twee mogelijkheden. Of je vraagt bij bestelling om een EU-adapter, die dan vaak wordt meegeleverd óf je besteld gelijk een aantal adapter die je altijd goed kunt gebruiken. Zelf zijn wij zeer goed te spreken over de GoComma EU-adapter. Deze is lekker klein en past makkelijk in ons stopcontact. Deze zit daarbij ook nog stevig om de Chinese stekker! Wat ons wel opviel aan de USB-kabel, is dat deze lekker lang is, dus de camera hoeft niet direct naast een stopcontact te staan 🙂 Verder zit de WIFI IP Camera er natuurlijk in, wat gewoon een mooi apparaatje is om te zien. (KLIK even op onderstaande plaatje!)

Xiaomi Dafang WIFI IP CameraInstallatie:
De installatie is weer écht zoals we van Xiaomi gewend zijn! De Camera is écht in 3 simpele stappen te installeren en toe te voegen aan de Xiaomi Mi Home App. Mogelijk zijn er nog andere Apps die je kunt gebruiken om de camera te bedienen / bekijken, maar wij hebben deze camera gewoon toegevoegd aan onze (reeds aardig gevulde) Xiaomi Mi Home App. Kort gezegd gaat het om 6-tal stappen die je moet doorlopen:

  1. Installeer de Xiaomi Mi Home App
  2. Sluit de Xiaomi Dafang WIFI IP Camera aan op het stroom
  3. Voeg de Xiaomi Dafang toe in de App.
  4. Reset de Camera (volg de instructies van de App)
  5. Houdt de QR-code uit de App voor de Xiaomi Dafang Camera.
  6. Klaar!

Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is de Xiaomi Dafang WIFI IP Camera te benaderen via de Mi Home App. De Mi Home App zal de eerste keer even een update / plug-in downloaden en mogelijk zal deze gelijk melden dat er een firmware-update klaar staat voor de camera. Maar zodra je in de Mi Home App de camera aanklikt zal er verbinding worden gezocht met de Camera.

Xiaomi Dafang 1080P WIFI IP Camera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi Home App:
De Xiaomi Mi Home App is eigenlijk gewoon een centraal programma om heel veel verschillende devices van Xiaomi te koppen en zo ook nog eens met elkaar te laten werken. Met de Xiaomi Mi Home App en de bijbehorende apparaten kun je een zeer compleet beveiligingssysteem opzetten of jouw huis volledige automatiseren (Domotica). Je kunt hier dus camera’s in koppelen, maar ook sensoren, Smart Stopcontacten, knoppen, routers, Smart LED lampen (Yeelight en de Xiaomi-Philips Smart lampen) en zelfs de waterkoker en jouw Xiaomi Soocas X3 tandenborstel! Maar er zijn nog veel meer producten die nog niet in ons overzicht staan!
Mooi is dat je door bijvoorbeeld een bewegingssensor (<€10) de camera een trigger kan geven dat die bij beweging een xx-tijd moet gaan opnemen of foto’s moet maken. Met een raam/deur-sensor kun je instellen, dat als een deur open gaat de camera in actie komt. Zo kun je bijna oneindige situaties zelf instellen! De Xiaomi  Mi Home App is trouwens zeer makkelijk in gebruik en je kunt er ook meerdere camera’s in koppelen. Helaas is er wel een verschil tussen de iPhone App en de Android App. De Android App is namelijk nogal wat meer vertaald naar Engels dan de iPhone App. Hier is nog een groter deel Chinees …

Beeld / kwaliteit:
De Xiaomi Dafang 1080p WIFI IP Camera is een camera die gewoon écht beeld kán leveren. Hier heb je zelf de mogelijkheid om te kiezen voor hoge of gemiddelde kwaliteit. In principe is dit een 1080P, dus Full HD, camera en geeft dus haarscherp beeld. Om op Full HD de beelden te ontvangen en te bekijken op jouw smartphone heb je wel een snellere verbinding nodig dan de gemiddelde / lage kwaliteit, maar kost ook meer data-verbruik. Ideaal is ook dat deze camera automatisch overschakelt op nacht-modus als de omgeving te donker is. Hierdoor heb je zelfs in het donker super goed beeld met deze camera! De camera switcht zelf over, dus daar hoeft je niets aan te doen. Doordat de camera met hoge kwaliteit kan opnemen / afspelen is er ook de optie (in full-screen modus) om gewoon in te zoomen. Zo kun je écht objecten of personen die verder op staan, gewoon groot en scherp in beeld krijgen. Dit werkt hetzelfde als dat je bijvoorbeeld foto’s op jouw smartphone inzoomt!

Extra features:
Deze camera wordt extra leuk, doordat je gewoon met één camera (mits goed te plaatsen) gewoon een hele kamer in de gaten kan houden! De Xiaomi Dafang camera kan namelijk 360° draaien! Door simpel in de Mi Home App een richting aan te klikken zal de camera draaien in de betreffende richting! Naast het 360° draaien kan deze camera ook nog tilten! Dat wil zeggen dat je de camer ook omhoog en naar beneden kan richten. Hierdoor wordt het gebied dat je in de gaten kunt houden dus nog veel groter!! 😀
Ook gaaf aan deze Xiaomi Dafang1080p WIFI IP Camera is dat je er gewoon een USB stick in kunt steken om de opnames vast te leggen. Naast de USB-opslag mogelijkheid kun je ook een MicroSD geheugenkaart plaatsen! Deze beelden kun je trouwens via de Mi Home App ook allemaal gewoon benaderen en eventueel opslaan op jouw smartphone.
Een andere leuke feature is dat de ze camera 2-way audio ondersteund! Om hier een beeld bij te geven: Je zou deze camera op de slaapkamer kunnen zetten van jullie ‘kleine’. Vanuit de bank in de kamer zou je gewoon kunnen praten (of een slaapliedje zingen) met de kleine 😀

Samenvatting:
Er zijn talloze mogelijkheden om jouw huis te beveiligen en er zijn inmidels 100-den verschillende WIFI IP Camera’s in alle prijsklassen. Het grote voordeel van Xiaomi is en blijft de grote mate van integreerbaarheid van alle verschillende Xiaomi producten. Naast deze mogelijkheden om zelf alles te koppelen is dit gewoon een goede camera met een aantal grote voordelen die we eerder hebben beschreven, zoals de 360° hoek en de mogelijkheid om  te tilten. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten,want deze camera kost op ogenblik van schrijven slechts €28! Wij zeggen: Probeer het eens!

Links:
Klik HIER om de Xiaomi Dafang 1080p WIFI IP Camera direct te bestellen!
Klik HIER om een eerder gepubliceerd artikel te lezen

Xiaomi Dafang WIFI IP CameraXiaomi Dafang WIFI IP Camera Xiaomi Dafang WIFI IP Camera Xiaomi Dafang WIFI IP Camera Xiaomi Dafang WIFI IP Camera Xiaomi Dafang WIFI IP Camera Xiaomi Dafang WIFI IP Camera