Introductie
Oukitel Mix 2 Smartphone
Nét voor het Chinese Nieuwjaar ontvingen van Gearbest nog een erg leuke Smartphone om te testen en te reviewen. Deze keer een ander merk en één met een afwijkend formaat 🙂 Deze keer gaan we de Oukitel Mix 2 Smartphone nader bekijken en testen! De Oukitel Mix 2 is een 5.99” Smartphone met een displayverhouding van 18:9, dus hoger, maar smaller, waardoor die veel makkelijk in de hand te houden is. Zelfs met een 5.99” display. Verder heeft de Oukitel Mix 2 hele leuke specificaties zoals 6GB geheugen, 64GB opslag en een snelle Helio P25 8-Core processor @2.39GHz. Wij hebben de zwarte versie ontvangen die er op het eerste ook zeer stevig, robuust en mooi in elkaar zit, maar daar komen we later natuurlijk op terug. Leuk om mee te beginnen is, is dat deze Smartphone leverbaar is vanuit het EU-Warenhuis. Hierdoor heb je deze Smartphone normaliter binnen 5 werkdagen thuis! De prijs ligt op moment van schrijven op ongeveer €195 (uit EU-Warenhuis). Op eerste oog dus een zeer leuke en snelle Smartphone voor een scherpe prijs! De Oukitel Mix 2 is verkrijgbaar in het zwart en in een gave blauwe kleur!

Oukitel Mix 2 Smartphone

Foto van Devicespecifications

Display / Touchscreen
Zoals we al schreven: deze Smartphone is voorzien van een 5.99” Full HD display met een resolutie van 2160×1080 pixels. Anders dan onze eerder gereviewde Smartphones is de Oukitel Mix 2 voorzien van een display met een verhouding van 18:9. Hierdoor is de telefoon smaller, maar hoger. Ook de nieuwe Samsung Galaxy (en vele andere Smartphones) zijn voorzien van deze beeldverhouding. Het grootste voordeel is dat de telefoon dus smaller is, waardoor hij makkelijk in de hand past. Grappig is dan ook, dat deze 5.99” Oukitel Mix 2 qua telefoon nét zo groot is als mijn Xiaomi Mi 5X, dat een 5.5” heeft. Dus een even grote telefoon, maar wel een grotere displayoppervlakte. Het gebruik van de smallere display is voor het oog wel even wennen als je de ‘traditionele’ displays gewend bent.
Qua brightness is de Oukitel goed! Je kunt (via Android 7.0) de felheid traploos instellen zoals jij dat prettig vindt. Naast het handmatig instellen van de felheid kan je dit natuurlijk ook laten bepalen door de telefoon zelf. Dan zal deze zelf de ‘juiste’ felheid instellen afhankelijk van het omgevingslicht. Dit werkt prima, maar wij vinden het prettiger om dit handmatig en zelf in te stellen. Ook bij daglicht en zonlicht is het scherm prima af te lezen!
Oukitel Mix 2 SmartphoneDe display zelf ligt mooi in de behuizing en de randen aan de bovenkant en de twee zijkanten zijn smel te noemen, bijna randloos. Als je inzoomt op de hoeken van de display, dan zijn deze heel mooi afgerond in plaats van hoeken van 90°. Dit ziet er wel fancy uit!
De touchscreen van deze Oukitel Mix 2 werkt prima op alle aanrakingen. Het swipen, vergroten en verkleinen van het beeld gaat snel en zonder haperingen. Dit is natuurlijk deels toe te schrijven aan de snelle hardware die in deze telefoon zit. Al met al zijn wij goed te spreken over deze display/touchscreen! Nog wel een ding waar je ook gewoon aan moet wennen is de ‘Android-knoppen’. Veel Smartphones zijn gewoon voorzien van 3 fysieke knoppen of touch-knoppen aan de onderkant van de behuizing. De Oukitel Mix 2 heeft geen enkele knop aan de onderkant van de behuizing. De 3 bekenden knoppen zijn knopen geworden die onderaan in beeld staan, dus écht op de display. Deze knoppen verdwijnen af en toe en daardoor is bijvoorbeeld de back(terug)-knop niet gelijk in beeld. Je kunt door van onderaf te swipen altijd de knoppen weer in beeld krijgen. Aan het begin was dit wel even wennen.

Processor (CPU)
De processor van de Oukitel Mix 2 is natuurlijk één van de belangrijke onderdelen die bepalen hoe snel de smartphone is. De Oukitel Mix 2 is voorzien van een MediaTek MTK6757V processor. Deze processor is echter beter bekend onder de Helio P25. De Helio P25 is een Octa(8)-Core processor die draait op een snelheid van 2.39GHz. Afgezet tegen onze eigen Smartphone, de Xiaomi Mi 5X, waar een Snapdragon 625 8-Core processor in zit @2.0GHz, is deze Oukitel Mix 2 dus nog een stukje sneller! Deze processor is voorlopig ook meer dan snel genoeg voor alle mogelijke werkzaamheden die je met deze Smartphone zou willen doen. Dus het spelen van een spelletje, films kijken, internetten en ga zo maar door gaat allemaal met gemak op deze Smartphone. Qua gebruik en snelheid hebben wij alleen geen opmerkelijke verschillen gevonden tussen deze Helio P25 en de Snapdragon in de Xiaomi Mi 5X. Waarschijnlijk komt dat omdat beide processor zo snel zijn dat je ze nooit 100% (voor langere tijd) benut. Op zich dus gewoon positief dat ook de Helio P25 gewoon snel te noemen is J Ook hier is de grote hoeveelheid aan geheugen (6GB) wel een voordeel, want daardoor heeft de telefoon gewoon veel buffer om snel te kunnen werken!

Geheugen (RAM)
Het geheugen is het volgende belangrijke onderdeel van een moderne Smartphone. Geheugen (los van de opslag) op Android telefoons is nodig om toepassingen te draaien en te installeren. Hoe meer geheugen je hebt, des te meer Apps kun je installeren en tegelijk draaien! Ook al is een bepaalde App niet actief, vaak heeft die dan nog wel geheugen nodig. Als het geheugen van de Smartphone te vol wordt, dan ga je traagheid ervaren en mogelijk zelfs vastlopers … De eerste Android Smartphones die op de markt kwamen hadden 256MB of 512MB aan geheugen en daar konden we (toentertijd) wel wat mee. Tegenwoordig is dat veel te weinig. De ondergrens is zich op het ogenblik aan het verschuiven naar 3GB aan geheugen en tegenwoordig nog meer, waarbij de Xiaomi Mi 6 als 6GB heeft en de nieuwste OnePlus 5T zelfs al met 8GB wordt uitgerust.

De Oukitel Mix 2 zit met zijn 6GB aan geheugen dus wel aardig aan de ‘bovenkant’ van de huidige minimale voorwaarden! Voor het normale gebruik is 3GB geheugen meer dan voldoende, wat wij hebben ervaren met de Xiaomi Redmi Note 4. De Oukitel Mix 2 heeft dus nog 6GB beschikbaar. Zelf ben ik een redelijk intensieve Smartphonegebruiker, en met mijn 4GB Xiaomi Mi 5X ben ik nog nooit tegen de beperking van te weinig geheugen aan gelopen, dus met de Oukitel Mix 2 moet het zeker nog langer goed gaan…

Opslag (ROM)
De ROM, oftewel de opslag is ook niet geheel onbelangrijk in een Smartphone. De Oukitel Mix 2 is voorzien van maar liefst 64GB interne opslag. 64GB is best heel erg veel, maar voor de verzamelaars onder ons blijkt dit ook nog best goed vol te krijgen te zijn met muziek, films, series, foto’s en nog veel meer. In dit geval is de 64GB niet echt een beperking, want de Oukitel Mix 2 kan qua opslag nog uitgebreid worden met een MicroSD geheugenkaart van maximaal 256GB extra. Dat moet voldoende zijn! Mocht je deze mogelijkheid gaan gebruiken, dan offer je wel één van de twee SIM-sloten op, waardoor Dual-SIM niet meer mogelijk is.

Camera’s / Foto’s
Volgens mij zijn er geen Smartphones meer op de markt waar geen camera of meerdere camera’s in zitten. Dit zelfde geldt dus ook voor de Oukitel Mix 2. De Oukitel Mix 2 is voorzien van een dual-back camera van 16.0MP + 0.3MP. De primaire camera van deze twee is verantwoordelijk voor de echte foto. De tweede camera zorgt voor de extra detaillering en bijvoorbeeld diepte in de foto’s. Daarnaast is er nog een front-camera aanwezig van 8MP voor bijvoorbeeld de selfies of videobellen. Het is in deze wel even wennen aan de front-camera, want deze zit niet aan de bovenkant van het toestel, maar aan de onderkant. Zodra je de front-camera aan zet, zal de telefoon ook aangeven dat je het toestel even moet omdraaien (onderkant moet boven zijn).
De Camera interface is gewoon duidelijk en er zijn diverse modi aanwezig voor het foto’s nemen en voor het filmen. Zo zijn er voor de foto’s een stuk of 20 filters in te stellen. Ook is er een PRO modus voor de mensen die zelf alles in willen stellen. Je kunt met de Oukitel Mix 2 tot 4.0x digitaal inzoomen. Zover inzoomen komt overigens de fotokwaliteit niet ten goed en je zult een hele vast hand (of statief) nodig hebben om scherpe foto’s te krijgen. In de normale foto-stand kun je hele aardige foto’s nemen, maar het moet zeker niet te donker zijn om een beetje mooie foto’s te krijgen. Er is verder geen stabilisatie aanwezig, dus je moet niet bewegen om scherpe(re) foto’s te krijgen. Hieronder een aantal foto’s die we genomen hebben met de Oukitel Mix 2.

Oukitel Mix 2 Smartphone fotoOukitel Mix 2 Smartphone foto Oukitel Mix 2 Smartphone foto

Besturingssysteem (OS)
Pluspunt! Voor zover wij het hebben kunnen achterhalen is de Oukitel Mix 2 voorzien van een Stock versie van Android 7.0. Stock wil hier zeggen dat het een standaard Android 7.0 installatie heeft en dat er geen zogenaamde Bloatware aanwezig is. Dit houdt dus in dat er geen overbodige (Chinese) Apps op dit toestel zijn geïnstalleerd! Dit is een groot voordeel, want vaak is deze overbodige extra software ook niet te verwijderen (bijvoorbeeld bij Samsung en Sony Smartphones). Standaard zijn de Google Apps aanwezig, waaronder de Google Play Store. Daarnaast heeft de Oukitel Mix 2 dus gewoon de Nederlandse taal aanwezig dit je bij eerste installatie gelijk kunt selecteren. Verder is er een OTA functionaliteit aanwezig, waardoor de Oukitel Mix automatisch wordt voorzien van de nieuwste versie van de firmware voor de telefoon. Je zult zien, dat als je de telefoon hebt geïnstalleerd, je gelijk een aantal nieuwe update krijgt. Goed teken, want hierdoor worden mogelijke verbeteringen, beveiliging en nieuwe functies toegevoegd aan de telefoon.

Accu / Batterij
De Oukitel Mix 2 is voorzien van een redelijk grote accu. In dit geval is er een 4080mAh accu ingebouwd. Deze is overigens niet te vervangen (tenzij je écht wilt knutselen). Deze capaciteit is ook wel nodig vanwege het grote 6.01” display die de nodige accu kan verbruiken als die continue gebruikt wordt. Nadeel van deze ‘grotere’ accu is dat je dat toch wel weer terug voelt komt in het toestel qua gewicht. Maar hier komen we straks nog op terug als we de behuizing gaan bekijken. De Oukitel Mix 2 is nog voorzien van een Micro-USB aansluiting, waar de telefoon ook via opgeladen wordt. Het laden van deze telefoon gaat trouwens best vlot! Van 35% tot 65% in ongeveer 25 minuten. Bij intensief gebruik van de Oukitel Mix 2 en de display op een redelijk felle stand heeft wel impact op de accu… Ook dit is natuurlijk verklaarbaar door de grote display.

Oukitel Mix 2 Smartphone

Behuizing / Case
Als je de Oukitel Mix 2 uit de verpakking haalt en voor het eerst in de handen pakt was ons gevoel wat dubbel: WOW, dat voelt stevig en solide aan, maar daarnaast ook wel WOW, wat zwaar… Daarbij moeten we wel weer bekennen dat persoonlijke voorkeur hier weer om de hoek komt kijken. Wij vinden het zelf prettig als een Smartphone wat zwaarder aanvoelt, want dan hebben we écht wat in de hand en kun je het stevig vastpakken. Wij weten ook dat anderen de voorkeur voor een licht toestel hebben. De Oukitel Mix 2 voelt in ieder geval zwaar aan. Dit zwaar gaat in dit geval wel gepaard met een super stevige en solide telefoon.
Afgezien van het gewicht zit de behuizing mooi in elkaar en val de display perfect in de behuizing. Aan de achterkant zit de dubbele camera, die iets uitsteekt. Gelukkig wordt er standaard een siliconen back-cover meegeleverd en daardaar volt de camera netjes weg en zal niet beschadigen als je de telefoon neerlegt. De achterkant van de behuizing is mooi zwart glimmend en gevoelig voor vingerafdrukken, maar ook dit probleem lost de meegeleverde back-cover op J Aande achterkant van het toestel zit ook de vingerafdrukscanner. Ook hier weer een tweedverdeling. De ene persoon vindt het fijn dat de vingerafdrukscanner aan de voorzijde is geplaatst, de ander vindt het prettiger dat die aan de achterkant zit. Wij zelf zijn niet anders gewend dan plaatsing aan de achterkant dus bevalt goed. Onze Xiaomi Redmi Note 4X en de Xiaomi Mi 5X hebben ook beide de vingerafdrukscanner aan de achterkant. De vingerafdrukscanner van de Oukitel Mix 2 werkt snel en je kunt meerdere vingerafdrukken invoeren, zodat je met verschillende vingers het toestel kan unlocken of door andere personen. De voorkant van de Oukitel Mix 2 valt vrijwel niets over te vertellen, daar zit namelijk niets. Alleen een mooie grote display en helemaal rechtsonder de front-camera. Een Home-knop of de bekende Android-knoppen zijn niet in de behuizing verwerkt. Aan de rechterzijkant van het toestel zitten de bekende power-knop en een volume-knop. Aan de linkerzijkant zijn geen knoppen. Aan de bovenkant zit een 3.5mm aansluiting voor een koptelefoon en aan de onderkant vinden we alleen een Micro-USB aansluiting en de openingen voor de speakers en microfoon.

Specificaties

 • Oukitel Mix 2
 • MediaTek Helio P25 Octa-Core @2.39GHz
 • 6GB geheugen (RAM) !!
 • 64GB opslag (ROM) – uitbreidbaar
 • 5.99” Full HD 2160×1080 18:9 displayOukitel Mix 2 Smartphone
 • Android 7.0
 • 4080mAh accu
 • Back Camera’s: 13MP + 0.3MP
 • Front Camera: 8MP
 • GPS / Bluetooth 4.2
 • WIFI 802.11a/b/g/n
 • 4G netwerkondersteuning incl 800-Band!
 • Dual-SIM & Dual-Standby
 • OTA- functionaliteit
 • Verkrijgbaar in zwart en blauw

Voordelen
We hebben deze telefoon enige tijd gebruikt om te testen, naast de Xiaomi Mi 5X. De volgende punten zijn ons opgevallen, in positieve zin, van deze Oukitel Mix 2:

 • Prijs/kwaliteit verhouding is meer dan goed! Veel Smartphone voor weinig geld (€195)
 • Snelle hardware aan boord
 • Meer dan voldoende geheugen en opslag – 6GB !!
 • 64GB opdslag en uitbreidbaar met 256GB extra
 • Stock Android zonder overbodige Apps
 • Voelt meer dan stevig en solide aanOukitel Mix 2 Smartphone
 • Prachtige 5.99” 18:9 Full HD display
 • Regelmatige updates
 • Mooi design
 • Laadt écht snel op
 • Goede EU-oplader meegeleverd
 • Goede plaatsing van de vingerafdrukscanner
 • Alle Google Apps, incl. Google Play Store aanwezig
 • Nederlandse taal selecteerbaar
 • 800-Band voor goed 4G dekking in NL
 • Siliconen Back-cover wordt gratis meegeleverd

Nadelen

 • Front-Camera aan de voorkant zit aan onderkant telefoon
 • Toestel is relatief dik / zwaar
 • Kwaliteit foto’s / vaste hand nodig voor mooie foto’s
 • Android-knoppen op display is wennen

Samenvatting
De Oukitel Mix 2 heeft bij ons een dubbel gevoel achter gelaten. Wij vinden (persoonlijk) het 18:9 scherm minder prettig dan onze huidige Xiaomi Mi 5X 5.5” normale display. Maar afgezien van onze persoonlijke voorkeur, wat niet interessant is, is de Oukitel een zeer voordelige, snelle Smartphone met heel veel geheugen, een mooie display en goede specificaties! Dit is zeker een telefoon waar je de aankomende tijd heel goed mee voorruit kan.

Links

Oukitel Mix 2 SmartphoneOukitel Mix 2 Smartphone