Soms voldoet een gewone TV niet meer aan onze verwachtingen. Met de grote hoeveelheid aan apps en gadgets waaruit wij kunnen kiezen, een klassiek televisietoestel blijft achter, en daarom kiezen de meeste om een stap verder te zetten, door een Smart TV te kopen. Maar is dat echt nodig? De afgelopen dagen hebben wij een product gekregen die ons bewees dat er alternatieven zijn, namelijk de Alfawise S95 TV BOX.

Wat is dat nu voor een ding?
Met een TV BOX kan je jouw ouderwets TV in een Smart TV transformeren voor een fractie van de kosten, maar met grotere flexibiliteit en betere prestaties! Je verbindt het met jouw TV, je neemt de afstandsbediening en je gaat lekker in je zetel zitten. Meer is dat niet!

Unboxing

De TV BOX wordt in een zwarte, kwalitatieve, doos verpakt, samen met de afstandsbediening, een stekker, een inbegrepen HDMI-kabel en de gebruikershandleiding (die wij niet lezen, wie doet dat nu 😊?). Onze hoofdspeler, de Alfawise S95 TV Box, zit achter een extra beschermende laag, om te voorkomen dat het beschadigd wordt tijdens het vervoer. De apparaat op zich geeft een premium-indruk, met een mat plastic behuizing (die vingerafdrukken voorkomen) en lichtgekromde hoeken. Aan de zijkanten kun je ook de meest voorkomende aansluitingen vinden.

Installatie

Imagini pentru alfawise s95

Zoals al gezegd, dit deel gaat heel kort zijn. De stekker in een stopcontact steken, de TV BOX met jouw televisie verbinden met de HDMI-kabel en dat is het. Zonder al teveel instellingen kun je gelijk gebruik maken van de Android TV BOX. Natuurlijk, het is aangeraden om de instellingen te bezoeken en ze aan te passen aan jouw eigen voorkeur. Als je deze gadget met jouw WiFi-netwerk wilt verbinden, dan moet je ook in de instellingen jouw WiFi-netwerk selecteren en het bijbhorende wachtwoord invoeren.

Algemeen
De S95 BOX is uitgerust met een quad-core ARM-processor op maximaal 2,0GHz en wordt ondersteund door een Mali-450 grafische kaart wordt. Beide processoren maken gebruik van supersnelle 2GB DDR3 RAM om een geweldig vlotte gebruikservaring te geven. Dit is aanzienlijk beter dan de specificaties van de meeste Smart TV’s, en nog voor een veel lagere prijs!

Imagini pentru alfawise s95

De interface zelf kan vergeleken worden met die van een Android tablet, maar in plaats van een touchscreen heb je een afstandsbediening of de portable toetsenboord die je apart kan aanschaffen. Een simpele afstandsbediening is overigens gewoon aanwezig in de verpakking. Je kunt ook een aparte afstandsbediening / Air Mouse bestellen. Hierdoor wordt de bediening van de TV BOX aanzienlijk makkelijker. Ook kun je gewoon een USB-muis of draadloze muis aansluiten.

Imagini pentru alfawise s95

Net zoals een tablet, heeft deze S95 TV BOX Android als besturingssysteem en ook nog eens de nieuwste versie, namelijk Android 7.1. Dit is een van de grootste voordelen van een SmartBox in vergelijking met een Smart TV. Android biedt je oneindig veel mogelijkheden als het over apps gaat, terwijl zelfs de grootste Smart TV-producenten maar een kleine aantal apps kunnen aanbieden. Op de TV Box heb je toegang tot de volledige Play Store. Zo heb je dus keuze uit duizenden Apps en Games!

Imagini pentru alfawise s95

De S95 TV Box is standaard al voorzien van een aantal nuttige Apps, waaronder Netflix. Verder staan er geen onnodige Apps op de TV Box. De Mediaplayer zelf is meer dan snel genoeg om 4K-streams af te spelen. Hiervoor moet je natuurlijk wel een goede WIFI-verbinding of zo mogelijk een aansluiting via de netwerkkabel. Ook is deze S95 TV BOX geschikt om een spelletje meer te doen vanuit de Google Play Store. De Mediaplayer snel genoeg, als kun je niet de games spelen waarbij je normaliter de telefoon moet bewegen of op de touchscreen moet tikken.

De Alfawise-product biedt jou ook de mogelijkheid om films op een USB-stick af te spelen of om jouw eigen muziek te bewaren op de interne geheugen van 16GB. Dit kan uiteraard vergroot worden door het plaatsen van een microSD geheugenkaart. Door gebruik te maken van de USB-verbinding kan je een webcam gebruiken om te videobellen binnen apps als Skype, of om een muis of toetsenbord op aan te sluiten!

Samenvatting
Met behulp van de Alfawise S95 TV SmartBox kan je jouw oude televisie een moderne Smart TV maken  voor een heel aantrekkelijke prijs. Het biedt jou veel meer mogelijkheden en flexibiliteit dan een Smart TV, zonder op te geven als het over kracht of kwaliteit gaat. De instellingen en het gebruik zijn ook heel simpel en intuïtief. Je hebt de AlfaWise S95 TV BOX al voor €27 tijdens de promotie!