Vandaag de dag wordt alles meer efficiënt en de gebruikers zoeken een product dat alles kan doen, maar wat ook goedkoop is, klein en gemakkelijk te gebruiken is. Hiervoor moeten fabrikanten meerdere toestellen in één gieten, en dit is niet altijd even gemakkelijk. Toch, in het geval van de Alfawise A8 Smart Projector kunnen wij zeggen dat het best gelukt is.

Inleiding
Wat hebben wij nu precies op onze tafel liggen om eens aan een review te onderwerpen? Het is, zoals de naam zegt, een beamer, maar dit is niet alles. Naast de projector kunnen wij ook van de functies van een Smart TV genieten. Ja, Netflix, Miracast, een browser, eigen muziek en films, alles in een klein ‘doosje’ die een afbeelding groter dan 2 meter kan produceren. Dit maakt het een heel slimme keuze voor degenen die een goedkope oplossing zoeken voor hun home theater.

Alfawise A8 1800 Lumens 1080P Smart Projector Amlogic S905X Android 6.0 BT4.0 HDMI Support 4K Video

Design
Dit ingenieus toestel komt onder de vorm van een plastic doosje. Het is redelijk stevig gemaakt, zonder de karakteristieke geluiden en buigingen van goedkope plastic, maar de glans betekent een nachtmerrie als het over vingerafdrukken gaat. Aan de achterkant vind je de meest voorkomende aansluitingen en aan de bovenkant zijn er een paar knoppen waarmee je de  beamer kunt bedienen. Voor de uitgebreidere bediening, waaronder de Android interface wordt wel een zwarte afstandsbediening meegeleverd. Aan de voorkant van de AlfaWise A8 zit natuurlijk de lens en een IR-ontvanger voor de afstandsbediening.

Onder de kap
Natuurlijk, een mooi design is niet genoeg voor een succesvol product, maar ook als het over hardware gaat, mag de AlfaWise A8 Beamer trots zijn op zichzelf! De lens kan een afbeelding tussen 32” en 100” inch maken en dit al vanaf 1 meter afstand van het projectiescherm (of de klassieke muur 😊). De helderheid is gelijk aan 1800 lumen, met een contrast van 1000:1 en een resolutie van 854×400 pixels. Het beste moet nog komen. De fabrikant beweert dat de lamp 20.000 uur moet meegaan. Dit betekent meer dan 10 jaar voor de gemiddelde gebruiker. Een luidspreker van 3W is daar ergens ook aanwezig, maar de er moet nog gewerkt worden aan de kwaliteit.

Alfawise A8 1800 Lumens 1080P Smart Projector Amlogic S905X Android 6.0 BT4.0 HDMI Support 4K Video

Alfawise A8 1800 Lumens 1080P Smart Projector Amlogic S905X Android 6.0 BT4.0 HDMI Support 4K Video

Als wij ons op de Smart deel gaan richten, vinden wij specificaties die op een mid-range tablet lijken. De 1,5GHz Amlogic S905X quad-core processor en de Mali-450 MP5 GPU vormen een de basis die aan al jouw wensen moet gaan voldoen. Deze AlfaWise A8 is voorzien van 1GB DDR3 geheugen; dit is aan de magere kant als je meerdere Apps tegelijk wilt gebruiken. Android 6.0 is aanwezig en lijkt sterk geoptimaliseerd en blijft nooit hangen. Voor jouw eigen foto’s, films of muziek komt de A8 Smart Beamer met 8GB aan opslag, maar dit kan door een microSD-geheugenkaart makkelijk vergroot worden. Ook de processor dit in dit apparaat zit is snel genoeg om de meeste gangbare handelingen vlot af te werken.

Alfawise A8 1800 Lumens 1080P Smart Projector Amlogic S905X Android 6.0 BT4.0 HDMI Support 4K Video

Review
De AlfaWise A8 projector is een mooi compact apparaat geworden, welke zich makkelijk laat bedienen. Het zou een “plug & play” zijn geweest als je de WiFi-wachtwoord niet moest invoeren. Wij zijn met een 4K-film begonnen. De resolutie van de projector is niet 4K, maar kan deze wel afspelen op de native resoltie. Het beeld is dan best goed te noemen. Daarna hebben wij de smart-functies ander bekeken en getest. Net als de S95 TV Box, wij vinden een klassieke Android interface, met toegang tot de Google Play en alle daarbij behorende Apps. Lekker het nieuws lezen via een App, internetten, een film kijken of een spelletje spelen; het kan allemaal!

Samenvatting
Dit is een van de weinige producten waarover wij kunnen zeggen dat alles doet wat het moet doen. De AlfaWise A8 beamer/projector maakt het mogelijk om beelden weer te geven op een projectiescherm of muur van hele leuke afmetingen met een resolutie van 854×400 pixels. Film kijken, spelletje spelen, internetten of het nieuws lezen is prima te doen. Wel is het noodzakelijk om het licht in de ruimte te dimmen om een goed helder beeld te krijgen. De prijs van de AlsWise A8 is heel netjes gehouden! Het is en blijft een instapmodel beamer, maar voor de prijs van €84 is dit wel een leuk apparaat om aan te schaffen en eens te kijken of een Beamers / projector wat voor jou is …

Klik HIER voor meer informatie over de AlfaWise A8 beamer / projector!

Alfawise A8 1800 Lumens 1080P Smart Projector Amlogic S905X Android 6.0 BT4.0 HDMI Support 4K Video