Introductie:Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone
Het is altijd weer een feest als wij een Smartphone krijgen van de leverancier om te testen. Dit geldt nu ook écht, want deze keer kregen wij de nieuwste en snelste Smartphone van Xiaomi: De Xiaomi Mi 6 4GB/64GB International Version, een zwarte! De Mi 6 is op veel fronten écht een High-End Smartphone en telt zeker mee in het hoogste segment van de Smartphones! Wij hebben natuurlijk al eerder Xiaomi Smartphones mogen testen en reviewen. Deze waren allemaal zeer positief, dus we gaan maar eens kijken hoe de Mi 6 gaat bevallen! De andere Smartphone die wij getest hebben zijn de Xiaomi Redmi 4 Prime en de Xiaomi Redmi Note 4X. Nu dus de Xiaomi Mi 6! LET OP! Onderin het artikel hebben wij een CouponCode voor nog eens €60 extra korting op de Xiaomi Mi 6 (€355 i.p.v. €141)!

 • Review Xiaomi Redmi 4 Prime (volgt nog …)
 • Review Xiaomi Redmi Note 4X (volgt nog …)

Display / Touchscreen
De Xiaomi Mi 6 is een 5.15” Smartphone met een Full HD display. Dit formaat is een mooie tussenmaat tussen de veelvoorkomende 5.0” en de grotere 5.5” Smartphones. Dat maakt de Mi 6 tot en lekker handzame Smartphone die toch nog nét in de ‘kontzak’ past van een spijkerbroek J. De randen van de Mi 6 zijn bescheiden en lopen mooi rond af in de behuizing. Het scherm gaat geweldig overweg met de bewegingen die je erop maakt en reageert snel. Het display van de Mi 6 heel wel een upgrade gekregen ten opzichte van zijn voorgangers (o.a. de Xiaomi Mi 5) voor wat betreft de helderheid! Het scherm is fijn om naar te kijken, goed in te stellen qua felheid en zeer goed te lezen met zonlicht erop! Daarnaast is het beeld haarscherp, maar dat mag je ook verwachten een relatief kleine display met een Full HD resolutie van 1080 x 1920 pixels! Voor de beeldvorming. Deze 5.15” Smartphone heeft dus net zoveel pixels (lichtpuntjes) dan onze 49” Smart TV! Kun je even nagaan hoe klein, en dus hoe scherp, de pixels zijn van de Xiaomi Mi 6!

Xiaomi Mi 6 Mi6 SmartphoneProcessor (CPU)
Goed, dat was het beeldscherm. Dan nu eens kijken waar de Xiaomi Mi 6 op draait. Zoals we al hebben gezegd is dit op het opgenblik het snelste Xiaomi toestel wat er is. Met dit in het achterhoofd moet er dus wel een stevige processor (CPU) in zitten om het geheel aan te sturen. Nou, dat is ook zo! De Xiaomi Mi 6 draait op de Snapdragon 835. Dit is een Octa-Core (8) processor die draait op 2.45GHz. Leuk detail hier is dat deze Snapdragon 835 processor ook in de nieuwste Samsung Galaxy S8 en S8+ zit (maar die is even véél duurder) J. Met andere woorden is dit dus op het ogenblik het snelste, samen met de Helio X27/X30, wat er is als het gaat om de processor in een Smartphone! In de screenshot hiernaast zie je de score: >177.00 !! De Redmi Note 4X met een Snapdragon 625 8-core processor haalde 77.000!

Geheugen (RAM)
Het volgende belangrijke onderdeel van een moderne Smartphone is het geheugen. Geheugen (los van de opslag) op Android telefoons is nodig om toepassingen te draaien en te installeren. Hoe meer geheugen je hebt, des te meer Apps kun je installeren en tegelijk draaien! Ookal i s een bepaalde App niet actief, vaak heeft die dan nog wel geheugen nodig. Als het geheugen van de Smartphone te vol wordt, dan ga je traagheid ervaren en vastlopers … De eerste Android Smartphones die op de markt kwamen hadden 256MB of 512MB aan geheugen en daar konden we (toentertijd) wel wat mee. Tegenwoordig is dat veel te weinig. De ondergrens is zich op het ogenblik aan het verschuiven naar 2GB of 3GB aan geheugen.
De Xiaomi Mi 6 is voorzien van maar liefst 6GB aan geheugen. Ook hier is te zien dat de Xiaomi Mi 6 weer in de hogere regionen zit qua geheugen. De Samsung Galaxy S8 heeft bijvoorbeeld 4GB aan geheugen. De Galaxy S8+ heeft wel een versie met 6GB, maar ook hier is standaard 4GB geheugen aanwezig …

Opslag (ROM)Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone
Op naar de opslag, ook niet geheel onbelangrijk. De Mi 6 is, in onze versie, voorzien van 64GB opslag. Dit is voor ons meer dan voldoen, want 16GB was al genoeg geweest, maar OK. Ook is er een Mi 6 beschikbaar met 128GB aan opslag. Dit is voor de mensen die heel veel muziek hebben (en geen Spotify) of voor de mensen die een compleet seizoen van een bepaalde serie op de telefoon willen zetten om lekker te kijken in de trein … De andere Xiaomi Smartphones die wij hebben getest, konden worden voorzien van een MicroSD geheugenkaart om de opslag te vergroten. Dit is bij de Xiaomi M6 niet mogelijk. Je koopt óf de 64GB versie óf de 128GB versie. Dit is niet meer uit te breiden.
Voor de beeldvorming. Op de 64GB kun je ongeveer 12.000 MP3’tjes opslaan (als deze gemiddeld 5MB groot zijn per stuk). Ter vergelijking met de Samsung S8 / S8+ gaan ze hier gelijk op.

Camera’s / Foto’s
Dan gaan we over naar de camera op de Xiaomi Mi 6! De Mi 6 is voorzien van een Dual-Back Camera. Dat wil zeggen dat de 2 camera’s aan de achterkant samenwerken om extra mooie foto’s te maken! De eerste keer dat wij de camera gingen gebruiken van de Mi 6 waren we gelijk zwaar verrast. Er zit namelijk een hele goede stabilizer in de Xiaomi Mi 6! Dit merk je zodra je de Smartphone vasthoudt en op een object richt. Je houdt je hand natuurlijk nooit 100% stil en helemaal niet als je dan ook nog op een knop of display moet drukken om de foto te maken … De Xiaomi Mi 6 zorgt ervoor dat het beeld stil blijft staan, waardoor je dus haarscherpe foto’s kunt maken! Het gave aan een Dual-Back camera systeem is dat de 2e camera ook nog eens voor een heel gaaf diepte effect kan zorgen! Zo kun je bijvoorbeeld inzoomen op jouw opject (of persoon) en instellen dat de achtergrond of voorgrond wazig / blurry wordt! Hierdoor krijg je écht hele mooie foto’s! Voor de mensen die goede foto’s belangrijk vinden op een Smartphone, dan is dit dus écht een pluspunt voor de Xiaomi Mi 6! Onderstaande foto’s zijn gemaakt met de optie aan dat de Mi 6 zich scherp stelt op het object en de rest wazig maakt!

Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone Besturingssysteem (OS)
In de basis is de Xiaomi Mi 6 voorzien van de nieuwste Android 7.1.1. Alleen gebruikt Xiaomi een ‘eigen’ schil om Android heen. Bij Xiaomi heet dit MIUI (Mi User Interface). Normaliter zijn wij niet echt voorstanders van aanpassingen aan een besturingssysteem, want vaak wordt er dan een heleboel extra onzin opgezet van de leverancier (Samsung, Sony) met eigen Apps die je nooit gebruikt, maar er ook niet af kan halen! In dit geval is MIUI8 wel een aanwinst voor de Smartphone. MIUI8 is voorzien van een aantal zeer handige functies, waardoor het gebruik van de Smartphone nog makkelijk en veiliger wordt!
Er zijn een aantal zeer leuke functies ingebouwd in MIUI8:

 • Second Space
  Dit is een functie om de Xiaomi Mi 6 op te delen in 2 omgevingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de telefoon geschikt maken voor jezelf en een omgeving voor bijvoorbeeld de kinderen. Zo zie jij bijvoorbeeld alles, maar de kinderen alleen de games die je hebt geïnstalleerd. Andere mogelijkheid is het opzetten van 2 omgevingen: 1x privé en 1x zakelijk. Zo wordt je nooit in jouw privé omgeving gestoord door alle zakelijke e-mails en agenda-afspraken! Het is dus net of je 2 telefoons op één telefoon hebt!
 • Dual Apps
  Dual Apps is een functie om een 2e installatie te doen van een bepaalde App. Zo kun je bijvoorbeeld 2x Facebook installeren. 1x met jouw eigen accountgegevens en 1x die van de vrouw of vriendin. Dit geldt ook voor WhatsApp (als je 2 SIMS erin hebt) of Twitter. Makkelijk dus als je meerdere accounts hebt voor een bepaalde App.
 • App Lock
  nog zo’n handige functie om bepaalde Apps te voorzien van een wachtwoord of pincode. Niet alle Apps, of bijvoorbeeld WhatsApp, is geschikt voor iedereen. Niet fijn dat een van de kinderen jouw privé gesprekken of leuke deel-plaatjes ziet in de WhatsApp …
 • Themes
  Standaard kun je met MIUI8 heel makkelijk switchen van Theme. Met een Theme kun je het complete uiterlijk van Android met één druk op de knop aanpassen. Dit kunnen themes zijn die al op de Mi 6 staan, maar je kunt ook heel veel online vinden. Met de MIUI Forum App zijn er nog ontelbare andere themes te vinden. Naast de themes zijn er in dit onderdeel ook veel achtergronden te vinden en beltonen. Dus lekker naar eigen wens aan te passen!
 • OTA – Automatische updates
  Xiaomi heeft inmiddels bewezen dat zij zeer actief zijn met het uitbrengen van updates. Ook de Xiaomi Mi 6 is voorzien van de OTA-functie, waardoor de Smartphone altijd automatisch de nieuwste versie van MIUI heeft en nieuwe / verbeterde functies van de telefoon zelf (firmware).
 • Diversen
  Er zijn nog veel meer extra leuke functies vindbaar in MIUI8, zonder dat de telefoon bol staat met toepassing die je helemaal niet wilt! Een voorbeeld is het security Center en de Galerij die aangepast is! Gewoon lekker ontdekken!

Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone

Accu / Batterij
De Xiaomi Mi 6 is voorzien van een 3350mAh accu. Dit is net wat minder dan bijvoorbeeld e Xiaomi Redmi Note 4X die voorzien is van een 4100mAh accu. Nu kan de Mi 6 ook wel af met een wat kleinere accu, aangezien de display kleiner is dan de Note 4X. De accu van de Xiaomi Mi 6 gaat met gemak een dag lang mee, zonder extra op te laden, en ook wel langer! Als de accu eenmaal opgeladen moet worden, dan zul je versteld staan! De accu van de Mi 6 kan namelijk zeer snel opladen! Binnen 10 minuten heb je er 10% op staan en naar anderhalf uur zaten wij alweer op 87% lading! Ook is de Mi 6 voorzien van QC 3.0 oftewel Quick Charge 3.0, waardoor de accu in staat is om extra snel op te laden! Wij waren onder de indruk hoe snel die weer opgeladen is en ready for action is … 🙂

Behuizing / Case
Toen wij de Xiaomi Mi 6 uit de verpakking haalden, viel als eerste het gewicht op. Deze Smartphone weegt 155 gram, maar voelt ‘zwaar’ aan. Persoonlijk vinden wij dit prettig, al horen wij ook van andere mensen om ons heen dat deze wel heel zwaar aanvoelt (iPhone 6 users J) … Waar het gewicht vandaag komt is ons ook niet helemaal duidelijk, maar het zou kunnen komen door het materiaal waar de Xiaomi Mi 6 van is gemaakt: Keramiek! Ja, de Mi 6 heeft een keramische behuizing, waardoor deze sluit en krasvast is!!
Wat verder opvalt aan de behuizing van de Mi 6 is het ontbreken van een 3.5mm jack voor de koptelefoon. Om toch gebruik te kunnen maken van jouw koptelefoon met 3.5mm jack heeft Xiaomi standaard een USB-C naar 3.5mm jack adapter meegeleverd J. Zoals je al leest is er dus gebruik gemaakt van de nieuwe USB-C aansluiting in plaats van de bekende Micro-USB aansluiting die we nog op veel telefoons tegenkomen. Het grote voordeel van de USB-C aansluiting is dat deze vele malen sneller is als de USB en Micro-USB aanlsuiting!

Xiaomi Mi 6 Mi6 SmartphoneSpecificaties:

 • Xiaomi Mi 6 Smartphone – Photo Black
 • Snapdragon 835 Octa-Core @2.45GHz
 • 6GB geheugen (RAM) !!
 • 64GB opslag (ROM)
 • 5.15” Full HD 1920×1080, Corning Gorilla Glass 3
 • Android 7.1.1 incl. Google Play Store
 • MIUI Global 8.2 (8.2.0.2 NCAMIEC)
 • 3350mAh accu
 • Keramische behuizing!!
 • Back Camera: Dual (2x) 12.0MP
 • Front Camera: 8MP
 • GPS / Bluetooth 5.0
 • Dual-Band WIFI (2.4G + 5G)
 • 3G & 4G (incl. 800-band!!) netwerkondersteuning
 • Dual-SIM & Dual-Standby
 • OTA- functionaliteit
 • Quick Charge
 • Wordt geleverd incl. Back Cover

Voordelen:Xiaomi Mi 6 6GB-64GB Smartphone
– Supersnelle hardware en processor – Snapdragon 835 @2.45GHz
– 6GB geheugen is groot!
– 64GB opslag standaard aanwezig
– Nieuwste Android 7.1.1 incl. Play Store
– 5.15” 1080p Full HD display
– Super Heldere display
– Touchscreen reageert heel goed!
– Design is Gaaf! Ligt heerlijk in de hand!
– Lekker formaat. Nét groter dan 5″ en niet té groot!
– Sterke accu van 3350mAh!
– Innovatieve en goedwerkende HOME-knop
– Snel WiFi (Dual-Band 2.4G + 5G AC)
– Quick Charge, dus kan snel opladen
– Dual-SIM & Dual-Standby werkt perfect!
– Global Stable 8.2 Firmware, alles in het Engels en geen Chinese Apps!
– De Camera is geweldig! Gave effecten, goede kwaliteit
– Er zit een STABILZER in de Camera! Hierdoor veel mooiere foto’s!
– SNEL
– Geruchten dat Google Play Store niet werkt. Deze werkt op deze versie out-of-the-box gelijk!

Nadelen:
– De Global Stable ROM is Engels, niet Nederland. Dan moet je een Xiaomi.EU firmware erop zetten.
– Geen upgrade mogelijkheid meer van de opslag.
– Xiaomi account aanmaken is bijna verplicht (like Google account)

Samenvatting:
Naar ons idee ga je voorlopig geen sneller toestel vinden voor deze prijs!! De Xiaomi Mi 6 is écht snel en een deel van de hardware is zelfs identiek aan de gloednieuwe Samsung Galaxy S8 / S8+ (welke meer dan €700 kosten)! Het gebruik van deze Xiaomi Mi 6 is gewoon goed, snel en makkelijk. Met name door MIUI8 is het het besturingssysteem (Android 7.1.1) makkelijk, overzichtelijk en heeft dus een aantal gave extra features. Het display is meer dan goed: reageert heel goed, super helder en prachtige kleuren! De startprijs van de Xiaomi Mi 6 was aan het begin rond de €500, maar verderop hebben wij een gave CouponCode voor je! Dan kost die nog maar €355 (deze geteste versie). Normale prijs voor deze versie is €414,73 …

Links:
De onderstaande links gaan direct naar de Xiaomi Mi 6 die wij hebben getest en naar de uitgebreidere versie. Deze uitgebreidere versie is qua hardware identiek, alleen heeft die 128GB opslag in plaats van onze 64GB opslag!

Hier de directe link naar de Xiaomi Mi 6 6GB/64GB – Photo Black voor €355,99  (CouponCode: NLMi6)
Hier de directe link naar de Xiaomi Mi 6 6GB/128GB – Photo Black voor €453,89

Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone  Xiaomi Mi 6 Mi6 Smartphone