Deze keer hebben we een product uitgelicht wat écht een leuk hobby-project is en voor velen van ons bekend voor zal komen. Met name de mensen die al eens hebben geexperimenteerd hebben met de Raspberry Pi 2 of 3. De Khadas VIM2 Max TV-Box is zo’n klein apparaatje waar je écht van alles mee kunt doen. Zo kun je hem gebruiken en inrichten met bijvoorbeeld Android 7.0 en er een Mediaplayer van maken. Maar dat is nog wel erg basic 🙂 Je kunt deze Khadas VIM2 Max ook prima gebruiken als basis voor een compleet domotica-project thuis, of gewoon gebruiken als PC met bijvoorbeeld Ubuntu. Bekijk onderstaande filmpje maar eens om een beeld te krijgen van de mogelijkheden van deze Khadas VIM2 Max Open- Source TV-box !!

Je kunt deze Khadas VIM2 Max ook niet écht meer vergelijken met de Raspberry Pi varianten. De hardware in de Khadas zijn vele malen geavanceerder en de mogelijkheden dus ook oneindig! In onderstaande afbeelding kun je goed de specificaties van de Khadas VIM2 Max bekijken en gelijk de vergelijking met de Khadas VIM en de Raspberry Pi 3B.

Khadas VIM2 Max Open Source TV Box

Zo’n DIY Open Source TV-Box is natuurlijk leuk om zo even te lezen, maar je moet het ook werkend krijgen .. Daarom is er gelukkig al een grote community die zich bezig houdt met de Khadas VIM2 en er zijn diverse firmware zo te downloaden, zodat jij lekker aan de gang kan! Ook op GitHub is inmiddels de nodige info en downloads te vinden. Wij hebben in ieder geval de eerste links voor je verzameld!

De Khadas VIM2 DIY Open Source TV-Box is verkrijgbaar in 3 varianten:

Khadas VIM2 Max Open Source TV BoxKhadas VIM2 Max Open Source TV Box Khadas VIM2 Max Open Source TV Box Khadas VIM2 Max Open Source TV Box Khadas VIM2 Max Open Source TV Box Khadas VIM2 Max Open Source TV Box