We hebben een compleet overzicht voor je gemaakt met hoe je het beste kunt bestellen bij Gearbest, wat de EU-warenhuizen zijn en hoe om te gaan als je douanekosten moet betalen. In een aantal gevallen vergoeden wij de volledige extra kosten 🙂

Besteltips

 1. Probeer een order te bestellen vanuit een G-W warenhuis. Hierdoor heb je geen last van douanekosten. Mocht het toch voorkomen dat je te maken krijgt met douanekosten uit een G-W warenhuis, dan vergoeden wij deze kosten. Tevens heb je bij bestelling uit een G-W warenhuis jouw bestelling veel sneller thuis (normaliter binnen 7 werkdagen). Het nadeel van de G-W warenhuizen is wel dat de prijzen in veel gevallen hoger zijn dat hetzelfde product uit een China/Hong Kong warenhuis. Ook heb je meestal te maken met verzendkosten uit een G-W warenhuis, maar meestal is dit maar een paar Euro.
 2. Kies je toch voor een China/Hong Kong warenhuis en de waarde (orderwaarde + verzendkosten) ligt boven de €22, kies dan voor ‘Priority Line’. Met deze verzendmethode sluit je eventuele douanekosten uit, want wij vergoeden deze douanekosten. Niet alle pakketten worden trouwens door de douane gecontroleerd. De verzending duurt ongeveer 4 weken. Dit is uiteraard een inschatting en kan dus langer of korter duren voordat jij je pakketje hebt.
 3. Is ‘Priority Line’ niet beschikbaar als verzendmethode voor een China/Hong Kong warenhuis? Kies dan voor ‘Registered Airmail’. Mocht je dan extra douanekosten krijgen, dan vergoeden wij deze kosten volledig. Je sluit douanekosten dus uit! Let op: Kies je voor ‘Registered Airmail’  terwijl ‘Priority Line’ wel beschikbaar is, dan kom je niet in aanmerking voor de vergoeding van de douanekosten.
 4. Betaal je order indien mogelijk met PayPal.
 5. Bij orders met een hoge orderwaarde: sluit echt een ‘shipping insurance’ af! Soms raken pakketten toch zoek , waar wij geen invloed op hebben. Een dergelijk verzekering geeft je dan meer zekerheid. Het wordt steeds moeilijker om een resend/refund geregeld te krijgen in de toekomst zonder ‘shipping insurance’ verzekering. Neem deze verzekering echt, voor die paar Euro. Dit bespaard een hoop gedoe voor jezelf achteraf, mocht het een keer mis gaan.

Algemene vragen

 • Wat is een G-W warenhuis?
  Dit zijn warenhuizen die speciaal voor de EU-klanten zijn opgezet. Het verschil met de China/Hong Kong warenhuizen is de veel snellere levering van de bestelde producten (normaliter binnen 7 werkdagen) en het uitsluiten van extra douanekosten. Hier maakt het niet uit welke verzendmethode je selecteert. Krijg je toch te maken met douanekosten, dan vergoeden wij deze volledig.
 • Shipping insurance; is dat nu echt nodig?
  Nee, dit is niet noodzakelijk, maar kan wel veel problemen wegnemen. Zeker bij bestellingen met een hoge orderwaarde of waardevolle spullen is het zinvol om wél de shipping insurance af te sluiten voor een paar Euro. Dit scheelt vooral veel geregel en geeft extra zekerheid voor het geval een verzending niet aankomt en kwijt raakt (wat helaas altijd mogelijk is en waar wij geen invloed op hebben). Ook helpt deze verzekering als jouw pakket beschadigd aankomt of als het verkeerd wordt geleverd, waar wij ook geen invloed op hebben. Een refund/resend is makkelijk geregeld met de verzekering…
 • Wanneer krijg ik de douanekosten terug?
  – Als je te maken krijgt met douanekosten bij bestelling uit een G-W warenhuis.
  – Als je een order hebt geplaatst uit China/Hong Kong warenhuis en je hebt gekozen voor ‘Priority Line’ verzendmethode.
  – Als je een order hebt geplaatst uit China/Hong Kong warenhuis en je hebt gekozen voor ‘Registered Airmail’ verzendmethode. Voorwaarde is wel dat ‘Priority Line’ NIET beschikbaar is voor betreffende product.
  – Je dient altijd bewijs aan te leveren van de betaalde douanekosten. Dit is de factuur van de douanekosten. Deze is noodzakelijk om kosten vergoed te krijgen. Dit zou echter geen enkel probleem moeten zijn, want de douane / postbedrijf geeft altijd een factuur met de kosten af. Deze factuur heb je nodig als je een ticket aanmaakt.
 • Hoe meld ik de douanekosten?
  Dit kan je direct via de site van Gearbest doen door een ticket aan te maken. Vul de benodigde gegevens in (o.a. ordernummer, etc.) en upload de factuur met de gemaakte douanekosten via het ticket. Wanneer je voldoet aan de eisen voor vergoeding van de douanekosten (zie boven) dan zullen deze worden vergoed en worden teruggestort.
 • Hoe meld ik een probleem of een defect product?
  Maak een ticket aan via de Gearbest website en geef in het ticket de benodigde informatie. Geef hier ook duidelijk aan wat het probleem is en zo mogelijk aangevuld met foto’s of een filmpje, waar duidelijk het probleem op te zien is. Onze klantenservice zal vervolgens het ticket in behandeling nemen. Afhankelijk van de situatie zul je snel een antwoord krijgen van de klantenservice om het probleem te verhelpen.
 • Verzendmethodes en levering vanuit China/Hong Kong warenhuizen
  De levertijden verschillen per verzendmethode. De opgegeven leveringstijden zijn ook schattingen en hier is niet een vaste termijn voor te geven. De levertijden die hieronder worden opgegeven zijn dus schattingen / indicaties. Ook zijn de kosten per product per verzendmethode verschillend.
  Op dit moment hebben wij de volgende verzendmethodes:
  Unregistered Airmail (zonder track & trace code): Dit is een normale verzendmethode, zonder dat je daar een track & trace code van krijgt. Deze verzendmethode wordt in de meeste gevallen ook gratis aangeboden. De levertijd van deze methode ligt meestal tussen de 2-3 weken.
  Registered Airmail (met track & trace code): Dit is dezelfde verzendmethode als de unregistered airmail. Het enige verschil is dat je hier wel een track & trace code van krijgt. Je zal echter maar een paar tracking updates ontvangen.
  Priority Line / EU Express: Deze verendmethode raden wij aan, mits deze beschikbaar is voor het betreffende product. Hierbij wordt jouw pakket vanuit het China/Hong Kong warenhuis naar de UK worden gestuurd. In de UK zal het door de douane gaan en daarna worden verzonden naar Nederland / België. Je krijgt hierbij wel een track & trace code. Deze zal pas bij DPD actief worden na ongeveer 4 weken. De tracking wordt dus pas actief als het pakket de UK heeft bereikt en door de douane is gekomen. Vanaf dat moment krijg je een gedetailleerde tracking en zal het nog 2-3 dagen duren voordat jij je pakket ontvangt. Deze verzendmethode sluit de kans op douanekosten uit. De kosten voor deze verzendmethode varieren. Soms zijn deze gratis en soms moet je ervoor betalen.
  Expedited Shipping (DHL / EMS / etc.): Dit is de snelste manier van verzenden en zal meestal door DHL worden verzorgd. Het nadeel van deze verzendmethode is dat de kans dat je te maken krijgt met douanekosten (BTW, inklaring, etc.) heel groot is. Ons advies is dan ook om deze verzendmethode niet te gebruiken voor orderwaardes (+verzendkosten) boven de €22. Dit is wel de beste optie als je jouw pakket snel thuis wilt hebben.
  Europe Railway Registered: Dit is een heel trage verzendmethode. Hierbij wordt jouw pakket vervoerd met de trein en komt aan in Polen. Vanuit Polen zal jouw pakket dan doorgestuurd worden naar Nederland / België. De levertijd van deze verzendmethode is ongeveer tussen 6-7 weken. Dit is ook een verzendmethode waar wij geen invloed op hebben. Ook weten we uit ervaring dat jouw tracking niet met regelmaat wordt bijgewerkt.